week 3 - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Ruud Velden - WaarBenJij.nu week 3 - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Ruud Velden - WaarBenJij.nu

week 3

Door: Ruud

Blijf op de hoogte en volg Ruud

28 Februari 2007 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Het was me weer een weekendje...
Zoals ik al eerder verteld heb zijn we het afgelopen weekend naar Durban gegaan om wat te gaan surfen en naar de A1 Grand Prix te gaan kijken.

Vrijdag:
Vrijdag rond een uur of drie vertrokken we dan eindelijk naar Durban. De reis van Joburg naar Durban, is een rechte lange weg, door de 'middle of nowhere' van ongeveer 600 kilometer, waar we dus ook ongeveer een uur of 6 over gedaan hebben. (Als je zonder brandstof komt te staan, ben je op sommige stukken gewoon de 'lul' omdat er in geen 200 kilometer een tankstation is.) Na twee keer geflitst te zijn en door de grootste regenbui allertijden te hebben gereden, kwamen we savonds een keer in het Backpackers home in Durban aan.
De gastheer (een echte 'Rastafari' genaamd Victor) zorgde voor een warm welkom met koud bier, warme regen en Bob Marley muziek. Durban is een stad met kleine probleempjes (denk hierbij aan criminaliteit).
Dit ondervonden wij de eerste avond:
Er was namelijk niet genoeg parkeerplek voor alle drie de auto's om op het terrein van het Hotel te zetten en onze auto moest buiten blijven omdat dit de enige was met alarm. Helaas schrok dit alarm de autodieven niet af. Zij hadden het raampje ingeslagen van de auto. Dat de dieven niet gezegend waren met erg veel hersenencellen bleek uit het feit dat de radio nog in de auto zat, maar enkel het frontje eraf was gehaald. Helaas pindakaas voor ons, want wij moesten een nieuwe ruit halen en voortaan zelf zingen.

Zaterdag:
Durban is een smerige, zwarte, arme, drukke, idioote en overbevolkte stad, met zesbaans eenrichtingsverkeerswegen en bedelkindertjes die met babies lopen, maar die gelukkig wel gezegend is met het mooiste strand dat ik tot nu toe heb gezien. De zee is warm en het strand is (zelfs in het weekend) erg rustig. Bij de surfwinkel 'Surfs Up' konden we voor 5 Euro's een eigen board huren en was het surfen geblazen. Op zich ging het me nog redelijk handig af, ik had een vrij lang board gekregen, waardoor het schijnbaar wat makkelijker gaat. Na ongeveer een half uurtje oefenen en de goede golven uit gekozen te hebben, kon ik op mijn board staan en een beetje beginnen met de bochten..
Het is echt wel een gave zomersport, vooral ook omdat de snelheden over het water best hoog kunnen liggen.

Zondag:
Zondag was eigenlijk de gaafste dag, de A1 Grand Prix. Ik was nog nooit naar zo'n grote wedstrijd geweest, waardoor deze eerste keer ook meteen zeer 'logt' was. Omdat een van de meiden een nichtje heeft en dat nichtje een vriendje heeft en zijn tandarts de kennis is van de buurman van de courreur van het chinese team (dus...)hadden wij twee V.I.P. kaarten gekregen die we om de beurten konden gebruiken om achter de schermen te kijken van de A1 race. Deze chinese courreur is eigenlijk gewoon een Nederlander die voor het Chinese team rijd. Zijn naam is Ho Ping Tun (als ik het goed heb). Deze jonge zat afgelopen F1 seizoen, altijd bij SBS 6 in de race-simulator. Omdat de V.I.P. kaarten smorgens in zijn hotel opgehaald moesten worden zijn we daar om 8 uur naar toegereden. We hebben hem daar ff gesproken en zijn daarna met hem naar het circuit gelopen.
Onze plaatsen, om de race te volgen, waren niet al te best, dus zijn we illegaal verhuisd naar een betere plek waar de monsters vol gas optrokken vlak voor onze neuzen. Het geluid van deze boliden was zo hard dat zelfs met oordoppen in je met je vingers in je oren moest om ze nog even aan te duwen om niet acuut doof te worden. Met oranje leeuwenhosen en Holland vlaggen hebben wij de Nederlandse coureur Jeroen Bleekenmolen vol enthousiasme aangemoedigd, maar het mocht niet baten. Nederland werd uiteindelijk 6e en Duitsland won (zelfs na de safetycar in een van de laatste rondes) met kop en schouders.
Na de race zijn Jeroen en ik met de V.I.P. kaarten de pits ingegaan. We gedraagden ons natuurlijk als echte, bij de A1 GP horende, mensen. Het was echt niet normaal, ik ga ook een keer naar zo'n race en meteen voor een goeie!! We hebben in de pits natuurlijk ongeveer honderduizend fotos gemaakt. Daarnaast hebben we bij elke team een kijkje genomen en vooral nog ff bij het Nederlandse en het Chinese. Je ziet echt alles achter de schermen, al die hightech technieken, wat ik zeer interessant vind. (denk dat ik ook maar eens ga soliciteren). Verder zijn we teambaas Jan Lammers nog tegengekomen, hebben we Allard Kalf nog gegroet en hebben we praatjes gemaakt met monteurs en Ho Ping to tan tin tovenaar natuurlijk.
Bekijk de fotos maar eens...het was echt een geweldige ervaring
Voor diegene, ik ga dus bij deze 9 sept naar F1 in Belgie...wie gaat er mee?

Maandag.
Op de maandag hebben natuurlijk ff een beetje langer geslapen dan de andere dagen. Daarna zijn we nog naar het strand geweest en hebben enkele mensen nog gesurft. Na het surfen zijn Wimmes, ik, Geer, Jeroenne en Ronnies (de bijnamen) naar Surfstores gaan zoeken om de nodige kooplust te bevredigen. Veel surfmerken voor de laagste prijzen. Het lijkt wel of dit nog betere handel is dan de oudijzerhandel. Omdat het alweer maandag was was het hierna tijd om naar huis te rijden. Een geslaagd weekendje zo met al die golven, geluiden, gassen en gebeurtenissen.

Bekijk de fotos maar eens..

Ciao,
Ruud

• 28 Februari 2007 - 13:07

Ties:

ruud, ik concludeer dat je een mooi weekend achter de rug hebt.
    ga vooral zo door

• 28 Februari 2007 - 14:34

Ties Van Jacqueline:

Leuk weekend denk ik.
    Had wel mee willen gaan.
    Op www.photosite.com kun je gratis 100 foto in een online-album plaatsen en dan een link op deze mooie site plaatsen.
    Groetjes Ties van Jacqeuline

• 28 Februari 2007 - 15:06

Aruba United...:

ruud nerd..wa 'n verhalen.normaal ben je zo kort af enal.
    tis goed om te horen dat je het goed maakt.jammer van die woage, maar ja da is nu eenmaal in die tjoller landen...hebben wij hier ook wel een beetje last van. Onze auto hebben ze ook proberen te 'hot wiren' snappie?
    voor de rest veel plezier en succes met je stage, want uiteindelijk ben je daarvoor gekomen en niet voor de F1!!hihi.....

veel groeten van marieke en van mij
    we faxe
    dikke vette gezonde warmte groente
    aruba united

• 28 Februari 2007 - 18:01

Poelis:

ej rudolfke
    mooi om te lezen dat t daar zo goed bevalt!geniet er nog van!laterz
    poelis

• 28 Februari 2007 - 18:04

Wijst:

GODSAMME RUUD!!!

Wat ben jij lekker in dat surfpakkie van je...

Kus De Wijst

• 01 Maart 2007 - 10:57

Hommel:

so ruud wat zie je er slank uit! je eet toch wel genoeg? botterham mee weggewaaid zaand!

groetjes de hommel

• 01 Maart 2007 - 18:03

Remco En Maike:

Veldhuh Jonguh!

Je bent goed bezig daar. Mooie foto's. Spreek je later.

Groetjes

• 01 Maart 2007 - 18:09

Rijkers:

Velduh!

Het ziet er goed uit daar jonge!!!! Gij ziet er iets minder uit, mar dat zal wel door da pak komen..haha

groeten Rijkers

• 01 Maart 2007 - 20:39

Pietert:

Ruudje, Heb je site ook eindelijk ontdekt. tututututuuuutdegroet... GVD!! Mooi sitetje!!! Nu ben ik weer terug in het altijd levendige en plezierige Nistelrode en is het toch wat minder al die vette verhalen van jou te lezen. Hoop dat ik daar nog langs kan komen!!! Succes bro
    tot later

• 03 Maart 2007 - 17:36

Maarten:

Jow Brutus, leeghanger!
    Vette sjizzel die jij daar allemaal beleefd man, wij zitten hiero braaf naar school te gaan en hard te werken om ons hoofd boven water te houden. Jij doet surfen, A1 grand prix tjekke en BBQ'en. Wat kan het leven toch oneerlijk zijn ;)
    Houd je taai
    Adios

• 04 Maart 2007 - 13:43

Emmie:

leuk om de reacties te lezen en bovenal je eigen verhaal zoals rob zegt je hebt schrijvers talent. ga je goed uitkijken.

• 07 Maart 2007 - 09:01

Ronnies: